Geen fusie met AGOVV

Een fusie tussen de eerstedivisieclubs AGOVV en Go Ahead Eagles zit er voorlopig niet in. Ook al is zo'n samenvoeging van de betaald voetbalclubs uit Apeldoorn en Deventer in sportief en economisch opzicht wenselijk, politiek is de fusie niet haalbaar. Dat blijkt uit onderzoek door het bureau Hypercube Business Innovation, dat in opdracht van de KNVB is uitgevoerd.
Belangrijkste voorwaarde voor het slagen van een fusie is dat er een nieuw stadion verrijst tussen Apeldoorn en Deventer in Voorst. Die gemeente heeft echter aangegeven dat er onvoldoende draagvlak bestaat voor een profclub. Voor AGOVV en Go Ahead Eagles spreken de uitkomsten van het onderzoek voor zich; een fusie tussen de clubs is van de baan.
Voorst bleek de beste plaats om de fusieclub te vestigen. Daar zouden de kansen op groei en promotie naar de eredivisie het grootst zijn, aldus de onderzoekers. De samengevoegde club vestigen in Apeldoorn of Deventer bood geen meerwaarde. De bevolking en het bedrijfsleven uit beide steden lopen daar niet warm voor.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter