Jeugopleiding volgend seizoen Tukkerse pet op

De voetbalacademie FC Twente/Heracles en Go Ahead Eagles onderzoeken de mogelijkheid om met ingang van het seizoen 2009-2010 te komen tot een intensieve samenwerking op het gebied van jeugdopleiding. Doel van de samenwerking is om talenten uit het Oosten van ons land betere mogelijkheden te bieden zich te ontwikkelen tot beroepsvoetballer bij FC Twente, Heracles of Go Ahead Eagles.
FC Twente werkt al een aantal jaren samen met Heracles, waarbij Twente tachtig procent van de kosten voor zijn rekening neemt. De beste spelers van de jeugdopleiding stromen door naar het beloftenelftal van FC Twente. De jeugdopleiding Twente/Heracles werd door de KNVB uitgeroepen tot beste jeugdopleiding van 2008.
Andries Ulderink: ,,Met beperkte middelen spelen de jeugdelftallen toch op een behoorlijk niveau. Dat zegt wel eat over de spelers en de mensen die er werken. Maar het doel is om beroepsvoetballers op te leiden. Nu leiden we vooral op voor de amateurs."
De komende maanden wordt verder bekeken hoe de samenwerking vorm moet krijgen. AndriesUlderink: ,,Zeker is dat er naast het opleidingscentrum van Twente/Heracles in Hengelo in Deventer een opleidingscentrum komt. De identiteit van Go Ahead Eagles moet zoveel mogelijk gewaarborgd blijven. Dan hebben we het over clubkleuren, naam van het samenwerkingsverband en de mensen en spelers die er mee te maken hebben."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter