Verslagen door countervoetbal jong psv

Go Ahead Eagles sloot vrijdagavond de oefencampagne voor het nieuwe seizoen af met een oefenduel tegen Jong PSV te Heeten. Na een 1-1 ruststand wonnen de Eindhovenaren met 2-4.
Voor rust had GA Eagles het betere van het spel en nam de ploeg van Ulderink al na vijf minuten een 1-0 voorsprong via Koen van der Biezen die een rebound van een inzet van Kari Arkivuo hard binnen joeg.
Daarna waren er nog enkele kansjes op meer. Zo kon Arkivuo met een voorzet net Patrick Gerritsen niet bereiken, en schoot Halil Çolak voorlangs nadat hij weg was gesprint van zijn tegenstander, de nieuwe PSV-aankoop Stanislav Manolev.
Toch scoorde Jong PSV, met in de gelederen o.a. ex-Eagle Mike Zonneveld, Stanislav Manolev, Stijn Wuijtens en Stef Nijland, op slag van rust de gelijkmaker. Wuytens scoorde uit een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied..
Na rust schakelde Jong PSV een tandje bij en had Go Ahead Eagles enige tijd moeite met het spel van de Eindhovenaren, waar vooral de snelle invaller Nigel Hasselbaink voor veel dreiging zorgde. In het eerste kwartier na rust liepen de Brabanders uit naar een 1-3 voorsprong via goals van Jonathan Reis en wederom Wuytens.
Daarna vocht Go Ahead Eagles zich enigzins terug in de wedstrijd en scoorde Patrick Gerritsen uit de draai 2-3, gevolgd door een kopbal van Kieftenbeld rakelings naast.
In blessuretijd besliste Hasselbaink het duel definitief in het voordeel van Jong PSV.