Een fitte Zuidam verdient basisplaats

Go Ahead Eagles bereidde zich in alle rust voor op de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Geen schorsingen, geen blessures (op de langdurige kwetsuur van Ceriel Oosthout na) en geen twisten.
Jordy Zuidam is hersteld van zijn enkelblessure. Zuidam speelde maandag zonder klachten mee in het ingelaste duel tegen de reserves van Feyenoord. De aanvoerder keert terug op het middenveld, ten koste van Timon van Leeuwen. Dat is vooral een kwestie van loyaliteit.
"Jordy heeft eind vorig seizoen op mijn verzoek doorgespeeld met zijn enkel", zegt Ulderink. "Daardoor werd hij later geopereerd en had hij meer tijd nodig om fit te worden voor dit seizoen. Nu hij fit is, verdient hij een basisplaats. Voor deze wedstrijd begint Timon daardoor op de bank. Normaal kan ik een speler uitleggen waarom hij ernaast staat, maar ditmaal heeft dat niet te maken met Timons spel." Glenn Kobussen, op de afsluitende training gisteren opvallend trefzeker, is ook hersteld van zijn enkelblessure.
De rust rond zijn selectie is opvallend. Ook in de komende weken is er op transfergebied geen verandering te verwachten. Ulderink: "De mailtjes waarin spelers worden aangeboden komen dezer dagen geregeld binnen, maar we hebben niet het voornemen ons nog te versterken. Ik weet dat we op de vleugels nog niet dik in de mensen zitten. Maar als je iemand haalt moet dat echt een versteking zijn. En moeten we dan Patrick Gerritsen of Halil Çolak op de bank zetten? Nee, ik ben tevreden over deze ploeg." De vermoedelijke opstelling:

RBC kan geen beroep doen op de geblesseerden Tim Peters (kuit/enkel), Patrick Duarte (enkel), Cees Toet (enkel), Arjan Christianen (bovenbeen), Jurgen Gijzen (enkel) en Gino Mommers (enkel).

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter