Go Ahead Eagles bovenaan

Na drie wedstrijden is Go Ahead Eagles al de trotse koploper. In de eerste echte krachtmeting van het seizoen maakte de ploeg vooral mentaal en ijzersterke indruk.
Aan een vroeg doelpunt van Koen van der Biezen had de ploeg in de uiterst sfeervolle Adelaarshorst genoeg tegen vermeend titelkandidaat De Graafschap.
De Graafschap begon afwachtend aan de wedstrijd en kreeg al snel het deksel op de neus. In de negende minuut kon Muslu Nalbantoglu nog net een voorzet van Patrick Gerritsen op linksbuiten Halil Colak van Go Ahead Eagles onderscheppen, maar een minuut later was het wel raak voor de ploeg uit Deventer. Een voorzet van rechtsbuiten Gerritsen was lang onderweg, maar spits Koen van der Biezen mocht ongehinderd raak koppen: 1-0.
Go Ahead Eagles liet De Graafschap daarna het spel maken en de Doetinchemmers hadden daar aanvankelijk veel moeite mee.
"We hadden wel wat moeite met de inschuivende backs van De Graafschap", zei trainer Andries Ulderink. "Daardoor kwamen onze vleugelspitsen te ver naar achteren spelen. Na rust hebben we dat rechtgezet."
"Af en toe vergaten we de voetballen", drukte Parnela het uit. "Maar in zo'n wedstrijd gaat het ook om resultaat. De Graafschap speelde met vier spitsen en een man er vlak achter, als je dan ziet wat we weggegeven, hebben we het als ploeg goed gedaan."
Ulderink merkte terecht op dat zijn ploeg met vier opgelegde kansen in de slotfase het meest recht op de drie punten had. Door het verlies van AGOVV en BV Veendam staat Go Ahead Eagles nu bovenaan.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter