Defensief en fysiek sterk Fortuna Sittard verwacht

Volgens trainer Andries Ulderink is Fortuna Sittard misschien wel de meest lastige tegenstander tot nu toe. Geen goedkope retoriek, want de trotse koploper heeft alle respect voor de weer tot leven gewekte Limburgers.
Van enige euforie is dan ook geen sprake bij de ploeg die in vier duels nog geen punt verspeelde. Aan voorspellingen wanneer de periodetitel binnengehaald kan worden waagt niemand zich.
Ulderink: "Dat leeft bij mij zeker nog niet. En ook bij de jongens merk ik er weinig van. Ik denk dat iedereen nuchter genoeg is om te beseffen dat we er nog lang niet zijn. We hebben net vier wedstrijden gespeeld."
Ulderink verwacht vanavond geen makkelijke wedstrijd en een heel verdedigende en fysiek sterke tegenstander. "Nog meer dan Omniworld verwacht ik een tegenstander die zich terugtrekt en puur op het resultaat speelt. Heel lastig om dan het spel te maken, want zij malen er niet om of het publiek zich vermaakt. Daarnaast moeten we alert zijn op de counter van Fortuna."
Op Oosthout en Zuidam na heeft Ulderink in ieder geval een fitte selectie. Ook Timon van Leeuwen, die in Emmen met kramp in de hamstrings moest afhaken, is weer fit. Ulderink: "Timon moet nog wennen aan hele wedstrijden spelen, niet zo gek omdat hij de laatste drie jaar eigenlijk weinig heeft gespeeld."
De creativiteit van Van Leeuwen en Kari Arkivuo op het middenveld kan de ploeg gebruiken. "Kari is dichtbij de zestien steeds gevaarlijker. Voor Timon is er daarnaast een belangrijke rol weggelegd bij spelhervattingen."
Mocht Go Ahead Eagles winnen dan is dit een record. Nooit eerder in de geschiedenis werden de eerste vijf wedstrijden gewonnen. De opstelling:

Bij Fortuna Sittard is mag de nieuwe aanwinst Pieter Nys waarschijnlijk nog niet spelen. De van RC Genk gehuurde speler is nog niet vrijgegeven door de Belgische bond.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter