Ugur Yildirim voor altijd in Turkije

"Mij zie je alleen nog terug op de Nederlandse velden voor oefenwedstrijden met Kasimpasa”, zegt Ugur Yildirim uit de grond van zijn hart. ,"Wie ooit in Turkije heeft gevoetbald wil nooit meer anders.” De eenmalige Oranjespeler én wereldkampioen vrije trappen nemen verruilde in 2007 Heerenveen voor Gaziantepspor, versleet die club net als Sivasspor en komt nu uit voor het gepromoveerde Kasimpasa SK.
Met zijn nieuwe ploeggenoot Nourdin Boukhari (ex-NAC)staat hij aan de vooravond van een nieuw seizoen in de Süper Lig.
De rechterspits heeft ooit bij zijn eerste profclub Go Ahead Eagles zes keer gescoord in een wedstrijd. Zijn eerste club was AVV Brink en Orden in Apeldoorn-West.
"Maar de sfeer daar van Nederlandse stadions valt niet te vergelijken met die in de Turkse stadions. Als je met de bus aankomt bij de tegenstander, word je opgewacht door honderden bloedfanatieke fans. Ik heb me nooit bedreigd gevoeld, maar wel ontzettend geïntimideerd. Voetbal is hun leven, de club hun alles. Tijdens de wedstrijden wordt negentig minuten lang kabaal gemaakt en zeker bij Fenerbahce, Galatasaray en Besiktas trilt het stadion op zijn grondvesten. Hoe verzot op voetbal dit land is, blijkt op tv. Meerdere zenders brengen 24 uur per dag voetbal. Elke dubieuze scheidsrechterlijke beslissing wordt minimaal 25 keer, uit elk camerastandpunt, herhaald. Spelers die een grote kans missen, hebben een week geen leven. En in de aanloop naar het voetbalweekeinde wordt bij slecht draaiende ploegen de druk door de media ongelooflijk opgevoerd.”

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter