Hekwerk geplaatst voor tribune Brinkgreverweg

Er is 1,40 meter hoog extra hekwerk geplaatst aan de Brinkgreverweg-zijde van stadion de Adelaarshorst. Het hek moet fans van de B-side, waar de harde kern staat, in toom houden.
Vooral als Go Ahead Eagles een doelpunt maakte stormden er supporters naar de betonnen afrastering langs het veld. Stewards hadden dan grote moeite hen weer terug de tribune op te krijgen. Het hek is geplaatst op een meter of twee van de betonnen wand.
Met het hek is aan de Brinkgreverweg-zijde nu een soort 'stadiongracht' gecreëerd. Tussen hek en betonnen afrastering mag geen supporter komen, aldus Go Ahead Eagles-woordvoerder Richard Thannhauser. "Het is een no-go zone." Wie daar tóch komt, overtreedt de huisregels en riskeert in het ergste geval een stadionverbod.
"Men mocht daar al niet komen, maar het gebeurde tóch. Stewards hadden soms de grootste moeite de fans weer op de tribune te krijgen. Dat kon tot irritaties tussen stewards en supporters leidden. Nu dat hek er staat kun je niet meer zo gemakkelijk naar voren stormen. Zo'n fysieke afscheiding maakt het ook overzichtelijker en duidelijker voor de fans." Het is uiteraard niet de bedoeling dat fans over het hekje klimmen.
Tegenstanders voelden zich geïntimideerd als fans zich daar direct bij de afrastering ophielden. Dat gebeurde vooral tegen de rust. "Met dit hek is nu beter geregeld dat er een vrije strook tussen het veld en fans is. Die vrije strook is ook belangrijk voor de toegang van de hulpdiensten."
Het looppad is nu wel nog smaller geworden en vooral in de rust zal dit waarschijnlijk wel wat problemen op gaan leveren. De andere tribunes kennen overigens géén hekken en hebben de reclameboarding als afrastering.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter