Na overwinning op Emmen nog fier aan kop

Go Ahead Eagles won in de extra speelronde op maandagavond ook haar vierde duel van het huidige seizoen, waardoor het ondanks deze extra speelronde toch minimaal een volle week zichzelf bovenaan de ranglijst van de Jupiler League terugvindt.
Go Ahead Eagles speelde aan de Meerdijk eigenlijk de minste wedstrijd van dit nog prille seizoen. Desondanks kreeg FC Emmen klop met 0-1. Halil Çolak, schoot kort na rust prachtig raak, na een vloeiende aanval.
Op een goede start na speelde de ploeg slordig en onrustig. "We namen geen initiatief na dat eerste half uur", zag Ulderink. "Te snel kwam de lange bal en het veld werd te lang. Na de 0-1 hadden we rustiger kunnen blijven, want we misten drie tot vier grote kansen. Dan was het misschien wel 0-3 of 0-4 geworden."
De Deventer ploeg trekt dit seizoen veel succesvoller ten aanval, zonder verdedigend in te leveren. Dave Bus blonk wederom uit, won alle duels van tegenstander Beda, een Braziliaan en een van de vele Heerenveen-huurlingen. En als er een bal richting de goal kwam stond daar altijd nog Remko Pasveer, sterk en rustig tegelijk. Naast Bus en Pasveer vielen in het centrum van de ploeg ook aanvoerder Parnela en de onvermoeibare Maikel Kieftenbeld positief op. De middenvelder met drie longen kreeg terecht de complimenten van Ulderink.
"Ik ben tevreden met het resultaat", aldus Ulderink. "We hebben weer de nul gehouden en zijn achterin zelfs niet in de problemen gekomen. Dat is uitstekend."
Timon van Leeuwen kende een ongelukkig begin als basisspeler en vervanger van Jordy Zuidam. De middenvelder viel na 67 minuten uit met kramp in de hamstrings. Ulderink: "De blessure lijkt mee te vallen. Met nadruk op lijkt."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter