Overtuigende zege in Roosendaal

Ook in de 2e speelronde van de nog prille voetbaljaargang 2009/2010 trok Go Ahead Eagles aan het langste eind door uit met 1-3 te zegevieren bij RBC Roosendaal dat vorig weekend nog met 0-4 won bij FC Emmen. Na een overtuigende eerste helft van de kant van de Eagles die nog matig werd weerspiegeld in de ruststand van 0-1 door een treffer van Van der Biezen na assist van Gerritsen die op rechts de achterlijn had gehaald, zou de ploeg van Andries Ulderink een speelhelft later met een 1-3 zege op zak het speelveld afstappen.
Zelfs een onnodige gelijkmaker kreeg Go Ahead Eagles niet van zijn stuk. De ploeg van Andries Ulderink besliste binnen twee minuten daarna de wedstrijd tegen RBC, tot grote tevredenheid van de trainer.
Collega Rini Coolen schaamde zich niet voor het verlies. Het leek alsof zijn ploeg de Deventenaren bewust het spel lieten maken, maar het was eerder zo dat de thuisploeg niet beter kon.
Coolen: "Go Ahead Eagles is gewoon veel verder, dan mijn ploeg. Het is niet voor niets dat sommigen ze als outsider voor de titel tippen." Ulderink glimlachte erbij. "Hoho Rini, voer de druk nou niet op." Een kampioenschap na twee gewonnen wedstrijden gaat erg ver, maar zijn ploeg maakte een prima beurt.
Go Ahead Eagles liet de thuisploeg de bal nauwelijks rondspelen. Ulderink: "Vooral de eerste helft was het van onze kant erg goed en hadden we op het middenveld constant een speler meer. Onze aanvallers zetten steeds prima druk op de tegenstander."
Çolak, Van der Biezen en Gerritsen hadden daarnaast nog lucht genoeg zelf acties te maken. Vooral rechterspits Patrick Gerritsen was het ene moment back om een paar tellen later weer de diepte in te duiken. Met Dave Bus en Kari Arkivuo schijnt hij niet voor niets de fitste speler van de selectie te zijn.
Çolak werd trouwens na tien minuten ook nog een zuivere strafschop onthouden. Van der Biezen, was niet eens zo tevreden over zijn spel. "Ik heb zelf niet eens zo lekker gespeeld. Tja, maar als we met 3-1 winnen heb ik verder geen klagen." Van der Biezen roemde de teamspirit. "Dat is misschien wel het grootste verschil met vorig seizoen. Van de nummer één tot en met de nummer 22 werkt iedereen hard en zijn we één team. We hebben geen stoorzenders meer in de groep."