Zuidam nog niet fit genoeg

Go Ahead Eagles speelt vanavond zonder aanvoerder Jordy Zuidam. Voor de middenvelder komt de openingswedstrijd van het seizoen tegen FC Omniworld te vroeg na zijn enkelblessure.
Zuidam ging eind mei onder het mes. Uit zijn rechterenkel werden stukjes zwevend bot verwijderd. Van die blessure had hij aan het einde van vorig seizoen al last. Toen ging de spuit met pijnstillers er nog in. Drie weken geleden hervatte Zuidam de groepstraining en hij speelde inmiddels in twee oefenduels, tegen het Emster streekteam en Jong PSV, mee. Na de duels en na trainingen zwol het gewricht nog op.
Als het per se moet kan Zuidam meespelen, gaf trainer Andries Ulderink aan. "Maar we willen geen risico nemen met Jordy. De eerste wedstrijd komt net te vroeg voor hem." Zuidam trainde afgelopen week aangepast om de reactie in zijn enkel te beperken.
Door de absentie van Zuidam, die wel op de reservebank zit, hoeft Ulderink nog geen keuze te maken tussen Timon van Leeuwen en Maikel Kieftenbeld.
"Timon en Maikel zijn prima spelers. Daardoor is het makkelijk om Jordy buiten de ploeg te laten." Verder kent de basiself van Ulderink geen verrassingen. Halil Çolak, die dinsdag de training geblesseerd verliet na een botsing met een medespeler, is ook volledig fit. Alleen Ceriel Oosthout (knie) en Glenn Kobussen (enkel) zijn nog niet inzetbaar. De vermoedelijke opstelling:

Bij tegenstander FC Omniworld ontbreekt in ieder geval middenvelder Sander Duits, die het seizoen in stijl begint met een schorsing. De hekkensluiter van de voorgaande jaargang heeft nagenoeg het hele elftal vernieuwd.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter