Vier duels op rij ongeslagen

In de 5e speelronde speelde Go Ahead Eagles voor de derde keer dit seizoen een op papier zwaar uitduel, nu bij MVV Maastricht, dat net als Go Ahead Eagles ook nog een beetje de juiste vorm lijkt te moeten vinden. Niettemin een tegenstander voor de Deventernaren waar historisch gezien dikwijls weinig te halen viel. Trainer Ulderink moest op de wedstrijddag nieuwe aanwinst Sander Post in Deventer achterlaten, de witte reus kampte met griepverschijnselen. Daarop werd gespeeld met Knijnenburg en Ahahaoui in de frontlinie en een basisplek voor Kieftenbeld nu op een viermans middenveld. Marc Overmars startte aldus op de bank.
Kort voor rust klopte Ole Tobiassen de Deventer defensie met een kopbal uit een vrije trap. In de tweede helft werd Rence van der Wal ingebracht voor de ook niet helemaal fitte Rogier Wissink. Pas nadat ook Jeffrey Vlug en Marc Overmars de aanval op sterkte brachten kwamen de gevaarlijke momenten van Deventer zijde. Dave Bus kopte eerst nog tegen de paal, al scheen daar ook een Limburgse handje aan te pas te zijn gekomen. Arbiter Winter wilde van geen strafschop weten, maar kon in de 79ste minuut niet anders toen Rence van der Wal werd neergehaald door Van Boxel. Achmed Ahahaoui bracht zijn ploeg vanaf elf meter op gelijke hoogte. Met deze 1-1 zijn de Eagles nu vier duels op rij ongeslagen, en blijven de roodgelen op de 14e plek van de zeer compacte Jupiler League ranglijst staan.