Go kids zijn de supporters van de toekomst

Go Ahead Eagles hield woensdagmiddag het jaarlijkse Go Kids Voetbalfestijn. Bijna 200 kinderen hadden zich ingeschreven voor het eerste lustrum van dit evenement en meldden zich om half twee bij de poorten van het stadion.
Met de vrijwel voltallige selectie van Go Ahead Eagles werden de deelnemertjes onderverdeeld in teams en werkten ze een spelprogramma af. Kinderen konden zich uitleven op de onderdelen penalty schieten, partijspel, shoot out, vak schieten, voetbalgolf, scoren en dobbelsteen schieten. Het enthousiasme droop er vanaf en onder toeziend oog van menig ouder stalen de kinderen de show in De Adelaarshorst.
‘Mooi om te doen’, vond trainer Andries Ulderink. "Als je het enthousiasme ziet bij de deelnemers. Jeugdvoetbal is het mooiste van deze sport. Tijdens deze middag probeer ik iedereen een beetje enthousiast te maken.'' Aanvoerder Jordy Zuidam onderschreef dat. "Dit is dankbaar werk", zei hij nadat hij voor zeker de honderdste keer een handtekening had uitgedeeld. "Deze kinderen zijn de supporters van de toekomst."
Marco Parnela trachtte zijn groepje kinderen een betere traptechniek bij te brengen. "Sommigen kunnen al goed trappen'', was hij lovend. Na afloop deelden de spelers geduldig handtekeningen uit aan hun jonge aanbidders. Vooral Dave Bus genoot daar zichtbaar van. "Voor kinderen is dit geweldig'', zei de verdediger met een lach. "En als zíj zich vermaken, ben ík ook blij. Het is leuk om deze jonge supporters iets terug te geven. Tijdens wedstrijden juichen ze voor ons.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter