De rust keert terug na uitstekende overwinning

Het is weer rustig aan de Vetkampstraat. Door een uitstekende overwinning op Cambuur kreeg Go Ahead Eagles het publiek weer achter zich. Het volk kreeg zijn 'bloed, zweet en tranen', de ploeg de steun voor het harde werken.
De rollen waren dus weer zoals het hoorde in de Adelaarshorst. Natuurlijke agressie op het veld en vriendelijk gezang op de tribunes. Vechtend voor elke meter, vooral op het middenveld werden bergen werk verzet. Jordy Zuidam liep zich het apelazerus, Maikel Kieftenbeld deed niet voor hem onder. Trainer Andries Ulderink noemde de jongeling bij naam in zijn complimenten aan de ploeg. ,,Maikel bleef ondanks dat-ie vermoeid raakte steeds een voetballende oplossing zoeken.''
Geoffrey Knijnenburg werd nog harder toegejuicht. Hij vervulde een hoofdrol bij beide treffers. Binnen zeven minuten na de hervatting besliste Go Ahead Eagles het duel. Uit een aanval uit het boekje - lange bal op Post, doorkoppen op Knijnenburg en vervolgens zijn voorzet bij de tweede paal - kopte de lange Est de bal in de verre hoek. Een paar minuten later gaf Knijnenburg andermaal een staaltje van de scherpte aan Deventer zijde. Hij onderschepte de bal, die door keeper Van der Vlag op Michael Jansen werd gespeeld. En scoorde de 2-0.
,,Daar loerde ik al een tijdje op. Ze waren wat slordig met uitverdedigen.'' Knijnenburg was dus de herrijzenis in eigen persoon en werd de man van de wedstrijd met een goal en een assist. De Hagenaar, die soms de hoon van het publiek krijgt vanwege zijn flegmatieke indruk, kreeg zelfs de handen op elkaar met een sliding van enkele meters. ,,Ja, het moet niet gekker worden'', lachte Knijnenburg.
De zieke Rogier Wissink moest afhaken, Kieftenbeld verving hem met verve. Dave Bus werd vlak voor de wedstrijd nog opgelapt. Na een test voor de wedstrijd gaf de onverzettelijke verdediger aan dat het wel ging. Een paar pijnstillers haalden de pijn bij de zogenaamde 'paardenkus' in het bovenbeen weg. Twee momenten werd zijn tegenstander Ruud ter Heide gevaarlijk. Eerst mikte hij vrij voor Pasveer over, later mikte de oud-AGOVV'er nog tegen de paal. Meer gaf Go Ahead Eagles niet weg.
,,Ook het voetbal was weer acceptabel'', gaf Ulderink terecht aan. ,,De veldbezetting, de opbouw van achteruit, het liep allemaal beter dan in voorgaande wedstrijden.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter