Hoop op terugkeer van vorm en vertrouwen

De verwachtingen bij Go Ahead Eagles waren aan het begin van dit seizoen hooggespannen. De club uit Deventer wil volgend jaar meedoen om de titel in de Jupiler League, dus moeten er zeker voetballend gezien nu al stappen worden gezet. Vooralsnog stelt de ploeg van trainer Andries Ulderink met tien punten uit acht duels en de vroege uitschakeling voor de beker teleur.
Het was schrikbarend wat de spelers afgelopen vrijdag lieten zien. Het was alsof de club net aan de voorbereiding was begonnen en de voetballers nog moesten wennen aan de namen en gezichten in het team. De spelers konden de bal nooit langer dan een paar seconden in de ploeg houden. De arme boomstamspits Sander Post kreeg de ene na de andere vuurpijl te verwerken, omdat eigenlijk niemand wist wat hij moest doen. Er zat geen enkele lijn in het spel. Na een lange voorbereiding en acht duels mag er van een team worden verwacht dat er automatismen zichtbaar zijn. Dat is absoluut niet het geval, sterker, de ploeg speelt puur reactievoetbal. Waar een sfeervolle Adelaarshorst in het verleden altijd voor extra vleugels zorgde, lijkt het spelen in eigen huis met de cynische fans nu verlammend te werken. De angst om fouten te maken zit kennelijk zeer diep.
De hoop van de Deventer fans is gebaseerd op dat gegeven en het feit dat vorm en vertrouwen in het voetbal heel snel kunnen terugkeren.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter