Een bijna perfecte voetbalshow aan de Dijk

Andries Ulderink zag zijn manschappen "de bijna perfecte wedstrijd" op de mat leggen vrijdagavond uit aan de Dijk tegen FC Volendam. Met een ongekende 2-6 zege, fraai spel en stuk voor stuk mooie doelpunten beleefden de meegereisde supporters een bijna onwerkelijke avond.
Go Ahead Eagles, dat het altijd traditioneel lastig heeft aan De Dijk, begon sterk. Buitenspelers Reza en Colak hadden veel dreiging. De Deventer ploeg nam na een kwartier de leiding. Sander Post reageerde attent op een kopbal van Bus, die via de lat op de schoen van de lange Est belandde, 0-1.
Na een half uur verdubbelde Reza op zeer bekwame wijze de marge. Na een steekbal van Colak plaatste hij de bal met uiterste precisie in de bovenhoek, 0-2. Drie minuten later besliste Arkivuo na een identieke uitbraak het duel. Hij sneed met speelsgemak door de Volendamse-defensie en verschalkte Zwarthoed, 0-3.
In het tweede bedrijf startte Eagles slecht. In de 46ste minuut kon Tuyp de 1-3 aantekenen. Vier minuten later maakte Halil Colak aan alle illusies van de ploeg van trainer Edward Sturing een eind. Hij schoot de bal diagonaal in de kruising boven Zwarthoed, die in deze wedstrijd het grootste slachtoffer was van de fraaie scoringsdrift van de aanvalslinie van Go Ahead Eagles. Volendam deed in de persoon van Paul de Lange (strafschop, hands Droste) nog wel iets terug, maar het antwoord van Colak volgde snel. Met een vallend schot ging de bal vanaf twintig meter zeer fraai in de bovenhoek. De bal ging vier minuten later opnieuw op zoek naar de kruising, maar de lat stond deze keer een fraaie treffer van Arkivuo in de weg. De rebound was echter voor Sander Post, die ook vrolijk meedeed aan het doelpuntenfestival, 2-6. Kort voor tijd kwamen Glenn Kobussen en Diego Michiels in de gelegenheid hun debuut te maken voor Go Ahead Eagles in een officieel competitieduel. Jules Reimerink miste nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-7.
Andries Ulderink: "Complimenten zijn op zijn plaats. We speelden agressief, verstoorden goed de opbouw van FC Volendam, speelden zelf overtuigend en verzorgd spel en maakten ook fraaie doelpunten. Ik mag gerust wel stellen trots te zijn deel uit te maken van dit geheel"

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter