Omstandigheden en vechtvoetbal nekt de ploeg

Go Ahead Eagles liep tegen de 3e nederlaag van het seizoen aan door uit bij FC Dordrecht in de 18e speelronde met 2-0 het onderspit te delven in een van twee zijden matig duel onder lastige omstandigheden. Voor rust hielden beide teams elkaar op 0-0, maar kort na rust forceerde de Drechtstedelingen de 1-0 via Sequeira, terwijl Kalisse het duel in de 67e minuut op slot deed met de 2-0. Vosselman liep tegen een gele kaart en schorsing aan, terwijl Dave Bus nu zijn schorsing weer uitgezeten heeft.
Op een redelijke beginfase na had Go Ahead Eagles gisteravond geen zicht op een goed resultaat. De ploeg van trainer Andries Ulderink kwam niet aan een degelijke opbouw toe. "Na die eerste twintig minuten hield het bij ons op", zag Ulderink.  De drie wissels van Ulderink mochten daarna niet baten. Al speelde vooral Reza Ghoochannejhad, een half uur voor tijd ingebracht voor Reimerink, als een van de weinige Deventenaren wel een behoorlijke wedstrijd. Hij slaagde er tenminste in aanspeelbaar te zijn en ook de bal nog eens bij zich te houden. Halil Çolak liet voor rust nog wel twee doelpogingen noteren. Uit een vrije trap mikte hij de bal op de lat.
Op de bank fungeerde Renze Fij, een A-junior uit de gezamenlijk jeugdopleiding met FC Twente, als achtervang voor Pasveer. Reservekeeper Jasper Heusinkveld bleef ziek thuis.
Omdat ook Cambuur verloor blijven de Eagles aan kop. De Graafschap staat nu weer gelijk met de Friezen, beiden op een punt achter Go Ahead Eagles.