Opnieuw aan kop door een wonderschone goal

Door de 10e seizoenszege in 15 speelronden in een goed gevuld eigen huis te boeken tegen HFC Haarlem (3-2) staat Go Ahead Eagles opnieuw aan kop van de Jupiler League.
Na 7 minuten stonden de Eagles al met 1-0 achter door een doelpunt van Kousemaker. Vlak voor rust maakte Ghoochannejhad de 1-1 uit een strafschop. In de tweede helft kwam Haarlem weer voor door opnieuw Kousemaker. Gerritsen, net een minuut in het veld, maakte na 68 minuten de 2-2. Halil Colak werd uiteindelijk de matchwinner door acht minuten voor tijd wonderschoon te scoren.
De rechtervoet van Halil Çolak is voor Go Ahead Eagles goud waard. Met een exacte kopie van het schitterende doelpunt in Volendam schoot de aanvaller zijn ploeg in de 82ste minuut langs Haarlem (3-2).
Dave Bus had zijn dag duidelijk niet. Hij liet zich alleen al in de eerste helft vijf keer eenvoudig wegzetten en voorbij lopen. En Bus was niet de enige.
"Als Remko ons niet zes of zeven keer met een mooie redding overeind houdt, was het snel gedaan", zag trainer Andries Ulderink. "We begonnen nog best aardig, vooral met Reza aan de rechterkant, daarna kregen we problemen en werden we een aantal keren vies weggespeeld."
Tot aan het einde toe bleef het ongewis of het duel wel met een zege afgesloten kon worden. Er was wel sprake van een geweldige entourage, deels ook het gevolg van opluchting. Met vereende krachten werd de zeer zwaar bevochten driepunter toch gerealiseerd en kon Go Ahead Eagles na enkele weken opnieuw het "wij staan bovenaan" vieren.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .