Een licht verlies maar financieel erg gezond

Go Ahead Eagles heeft het seizoen 2008-2009 afgesloten met een verlies van 86.000 euro op een omzet van 3,5 miljoen euro. De jaarcijfers werden maandagavond goedgekeurd door de aandeelhouders van de club, tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Go Ahead Eagles had al eerder laten weten dat er vorig seizoen verlies geleden werd.
"Dat komt onder andere door het aantrekken van spelers in de winterstop", zegt voorzitter Edwin Mulder. Hij benadrukt dat de club financieel erg gezond is. "De tegenvaller kunnen we opvangen uit onze reserves. We hebben nog steeds een positief eigen vermogen en geld op de bank." Go Ahead Eagles is nog één van de weinige clubs uit de eerste divisie die door de licentiecommissie van de KNVB is ingedeeld in categorie 3, met financieel gezonde clubs.
Op de vergadering lieten de aandeelhouders van de club verder hun licht schijnen over de hoofdlijnen van een nieuwe beleidsplan dat in de zomer voor de periode 2010-2013 wordt gepresenteerd.
Mulder: "Ons beleidsplan van nu loopt tot het einde van dit seizoen. We gaan nieuwe doelen en uitgangspunten opstellen voor de komende periode."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter