De Zweden Holmqvist en Westerberg op proef

De Zweedse spelers Tobias Holmqvist (21) en Jesper Westerberg (23) trainen komende week op proef mee met Go Ahead Eagles. Homqvist en Westerberg hebben een contract dat eind volgende maand afloopt bij hun huidige club. In Zweden is de competitie inmiddels afgelopen.
Westerberg staat bij Halmstads BK onder contract, maar werd afgelopen seizoen uitgeleend aan de Landskrone \bols, een club uit de tweede divisie. Westerberg kan op meerdere posities uit de voeten in de defensie en middenveld, maar speelde bij Landskrone vooral rechtsback.
De 23-jarige verdediger gold als een groot talent en speelde in vertegenwoordigende nationale elftallen. Hij verloor dit jaar zijn stek in het Zweedse team onder 21 jaar, waar Ola Toivonnen en Marcus Berg deel van uitmaakten.
Holmqvist speelde voorheen in het nationale team onder 19 jaar. De van aanvallende middenvelder tot spits omgevormde speler staat bij Hesingsborg IF onder contract. Hij moest bij Zweden afgelopen seizoen ene Henke Larson voor zich dulden en kwam niet verder dan invalbeurten. Halverwege het seizoen werd hij uitgeleend aan GAIS, de club waar hij eveneeens zijn profdebuut maakte. Mede door zijn lengte van 1 meter 95 kan ij misschien ook als  goed aanspeelpunt fungeren.
"We kwamen ze via ons netwerk op het spoor", zegt Andries Ulderink. "Het zijn nog jonge spelers, die ons mogelijk vooruit kunnen helpen." Go Ahead Eagles wil in de winterstop bij voorkeur een centrumspits aantrekken.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter