Never change a winning team

Trainer Andries Ulderink verkeert voor het thuisduel tegen FC Haarlem al in de luxepositie dat hij eigenlijke basisspelers op de bank moet laten plaatsnemen.
Na de zo overtuigende wedstrijd tegen FC Volendam laat Ulderink zijn basiself intact. Hetgeen meteen betekent dat spelers als Marco Parnela en Patrick Gerritsen op de bank beginnen.
Beide spelers zijn weer fit na een blessure. Gerritsen is hersteld nadat hij ruim een maand geleden drie middenhandbeentjes brak tegen FC Den Bosch. Hij speelt nog wel met een beschermend manchet om zijn hand. Parnela zat tegen Volendam al op de bank, nadat hij vlot herstelde van een peesscheuring.
Robbert Maruanaya nam de afgelopen weken zijn plaats in en vormde een sterk verdedigingscentrum met Dave Bus. "Het is een heel moeilijke keus, Robbert of Marco", zegt Ulderink. "Maar ik heb besloten dat Robbert speelt. Hij doet het al weken goed. Marco traint net een week voluit, dat speelt ook mee."
Jordy Zuidam krijgt extra tijd om volledig fit te raken. Ulderink: "Hij is ontzettend bezeten, maar het is in zijn belang om nu pas op de plaats te maken en uitgebreid aan zijn herstel te werken. Ik ben blij als hij na de winterstop weer helemaal inzetbaar is, al sluit ik niet uit dat hij eerder ook al speelminuten maakt."
Ook Timon van Leeuwen, tegen Volendam nog buiten de selectie gelaten, is er weer bij. Ulderink: "Timon heeft het goed opgepakt."
Na de goede wedstrijd tegen Volendam is winst tegen het nog lager geklasseerde Haarlem niet zomaar een abc'tje, stelt Ulderink. "We krijgen minder ruimte om aan te vallen en met vier snelle aanvallers is het oppassen als Haarlem in balbezit is. Maar als we ons willen handhaven bij de top-5 moeten we ook deze wedstrijd winnen."

Nu de financiële huishouding van Haarlem het gesprek van de dag is, dreigt het voetbal voor een deel op de achtergrond te raken. De gemeente Haarlem liet al weten de plaatselijke club niet te helpen en ook Ajax zal de satellietclub niet te hulp schieten.
Wel wordt er een schorsing voor een rode kaart kwijtgescholden. Door een procedurefout mag centrale verdediger Calvin Macintosh gewoon spelen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter