Stevig nadenken wie er gaan spelen tegen Telstar

Op lichte klachten bij enkele spelers na, reist Go Ahead Eagles met een fitte selectie af naar Telstar. Met een dergelijke grote groep spelers is dan meteen de vraag welke elf er spelen. Trainer Andries Ulderink wenst die vraag pas kort voor de wedstrijd te beantwoorden.
Maikel Kieftenbelt (spierpijn) en Marco Parnela (rug) kampten afgelopen week met lichte klachten. Halil Çolak (rug) verliet de laatste training ook enigszins gekwetst. Naar verwachting is het drietal gewoon inzetbaar. Parnela zat tegen Haarlem niet bij de selectie, nadat hij 's morgens met hevige rugpijn opstond. De centrale verdediger trainde afgelopen week echter weer gewoon mee.
"Ik ga nog eens stevig nadenken wie er gaan spelen", zegt Ulderink. Tegen Haarlem lieten doorgaans zeer betrouwbare verdedigers als Dave Bus en Wout Droste steken vallen, maar Ulderink gaf eerder al aan spelers na één mindere beurt niet te laten vallen. Ook Robbert Maruanaya, die Parnela de afgelopen weken goed verving, hoeft niet direct voor zijn plaats te vrezen.
Ulderink: "Een lastige keuze, omdat Marco indien fit, basisspeler is. Hij is ook nog eens de aanvoerder, als Jordy Zuidam er niet is." In de aanval heeft de Eagles-trainer ook nog een puzzeltje op te lossen. Patrick Gerritsen is fit en vierde tegen Haarlem zijn rentree met een doelpunt. Reza Ghoochannejhad dwong met uitstekende prestaties de afgelopen weken echter een basisplaats af.
Alleen de basisplaats van spits Sander Post is, vanwege zijn minderde meevoetballende kwaliteiten, niet onbesproken. Ulderink: "Sander heeft daarentegen een heel goed gemiddelde als je naar de verhouding speelminuten en doelpunten kijkt." Een aanval met Çolak en Gerritsen op de vleugels en Ghoochannejhad in het centrum als aanspeelpunt is denkbaar.
In Velsen probeert de Deventer ploeg de tweede plaats vast te houden. Geen sinecure, zegt Ulderink. "Telstar heeft een andere ploeg en wij ook. Het is een lastige tegenstander met gevaarlijke aanvallers als Plet en Fafiani. Daarnaast hebben ze ook nog eens een stuk of acht spelers groter dan 1.80 meter. Met Fortuna hebben ze fysiek de sterkste ploeg."
Het is een beetje gokken om tot een opstelling te komen vooral door allerlei lichte blessures maar het zou wel eens zoiets kunnen worden:

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter