Ulderink laat een tactische wissel achterwegen

Go Ahead Eagles probeerde opnieuw met doorschuiven van Maruanaya de wedstrijd naar de hand te zetten maar Edward Metgod en collegae hadden hun huiswerk prima gedaan en wisten met een simpele tactiek zeer doeltreffend te werk te gaan. Beide centrale verdedigers van de Eagles werden vastgezet en voor de rest was er steeds een zeer snelle omschakeling bij het veroveren van de bal waarbij Go Ahead Eagles kwetsbaar was, juist door het mee opschuiven van de centrale verdedigers.
Said Bakkati had geen directe tegenstander, toch liet Ulderink lange tijd na een middenvelder voor een verdediger te wisselen. ,,Saïd gaf een goede assist waaruit Ahahaoui scoorde waardoor ik dacht dat het zo ook wel zou lopen."
,,Tactisch werden we afgetroefd, omdat ze ons centrale duo vastzetten en onze vleugels geen raad wisten met de opbouw.'' Ulderink gaf als voorbeeld hoe de eerste goal tot stand kwam. Bakkati kwam met de bal op, terwijl aan de andere kant Vosselman ook de diepte zocht. Ulderink: ,,Toen Saïd de bal verloor lag het links open. Naar voren willen voetballen en spelen als een kip zonder kop, ligt soms dicht bij elkaar.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter