Geen stootkracht en aanvalsdrift

Trainer Andries Ulderink stuurde in Veendam dezelfde basisopstelling het veld in als vorige week. Marc Overmars was weer hersteld van een knieblessure maar begon op de bank, waar ook reservedoelman Kevin Moeliker voor het eerst dit seizoen plaatsnam.
Beide ploegen konden verder weinig gevaar stichten in een 1e helft die in een laag tempo werd afgewerkt. Na een half uur spelen kwam de 1-0 voor de thuisclub dan ook uit de lucht vallen. Via Wiekens kwam de bal op de rand van de 16 bij Michiel Hemmen, die uithaalde en de bal in de verre hoek binnen zag vallen.
Na de pauze bleef Maikel Kieftenbeld bij Go Ahead Eagles achter in de kleedkamer met een verrekking in zijn lies. Hij werd vervangen door Oguzhan Türk.
Go Ahead Eagles kwam in de 2e helft wat meer op de helft van Veendam en bleef zoeken naar de gelijkmaker.
Om nog meer aanvallende impulsen in de ploeg te brengen bracht Ulderink Marc Overmars in het veld voor Ahahaoui en later ook nog Rence van der Wal voor Robbert Maruanaya. Zes minuten voor tijd gooide Sjaak Polak echter het duel definitief in het slot.
Andries Ulderink: "Over het veldspel was ik niet echt ontevreden. Wat me wel zorgen baart is het gebrek aan stootkracht en aanvalsdrift. In de 2e helft krijgen we wel 3 honderd procent kansen op de gelijkmaker, maar die maken we niet."