Jong Go Ahead Eagles blijft één helft op de been

Jong Go Ahead Eagles is er ook in het thuisduel tegen Jong FC Volendam niet in geslaagd om de eerste punten van de competitie binnen te halen. Na een ruststand van 0-0 won Jong FC Volendam uiteindelijk met 0-3.
Net als in de afgelopen weken moest trainer Marcel Geestman weer de nodige puzzels oplossen om zijn elftal samen te stellen door de reeks van blessures die zijn selectie heeft getroffen. Ook ditmaal moest hij weer beroep doen op een aantal spelers uit de A-jeugd. Silvo Stroek en Joell Waslander maakten in het duel tegen Jong Volendam zodoende hun debuut in het beloftenteam.
Geestman begon met de volgende basis-elf: in het doel Jasper Heusinkveld, achterin Joost de Graas, Laurens Tepperik, Tanju Sahin en Niels Pereboom, op het middenveld Rogier Gerritsen, Gokhan Pala en Mesut Yildirim en in de voorhoede William Potkamp, Youssef Atibi en Silvo Stroek.
Voor rust ging de wedstijd gelijk op, al hadden de bezoekers de betere kansen. Doelman Jasper Heusinkveld redde tweemaal goed op een inzet van Melvin Platje, en tot de pauze bleef de stand 0-0.
Na rust kwam Volendam op 0-1 door een doelpunt van De Kok, waarna Platje er even later 0-2 van maakte. Vlak voor tijd beging Laurens Tepperik een overtreding binnen het strafschopgebied, waardoor De Wit namens Volendam vanaf 11 meter de 0-3 kon laten aantekenen. Tepperik ontving voor zijn overtreding zijn 2e gele kaart van de avond, waardoor hij het veld moest verlaten.