Go Ahead Eagles boos op Veendam

Go Ahead Eagles is boos op de gemeente Veendam. "Wij zijn zacht uitgedrukt teleurgesteld over het gemak waarmee u besluit om een voor ons vrij te bezoeken wedstrijd van BV Veendam, om te zetten in een verplichte buscombi."
Een buscombi houdt in dat supporters vrijdagavond niet op eigen gelegenheid de uitwedstrijd tegen BV Veendam mogen bezoeken, maar met de bus en in het bezit van een toegangskaartje moeten komen.
Zo'n maatregel wordt afgekondigd als angst bestaat voor supportersrellen. "Dit wil er bij ons gewoon niet in", schrijft de supportersraad in een brief aan burgemeester Ab Meijerman(foto) van Veendam.
Meijerman zegt dat de gemeente zich laat leiden door het advies van de politie. "Zij maken een analyse, waarbij niet alleen de supporters van Go Ahead Eagles, maar ook die van BV Veendam bij betrokken zijn. Wanneer er in de ogen van de politie een risico is nemen wij dat advies over. Hoe vervelend dat ook voor BV Veendam is."
De clubleiding van Go Ahead Eagles reist vrijdag ook niet af naar Veendam. Dit doen zij om zo solidair te zijn met de supporters.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter