In overleg ontstaat de ruit op het middenveld

Ondanks twee nederlagen besloot trainer Andries Ulderink vrijdagavond vanaf de eerste minuut van achteruit één-tegen-één te spelen. Robbert Maruanaya opereerde als vierde middenvelder. Door Robert Maruanaya voor de verdediging te laten spelen, creëerde de thuisploeg een flink overwicht.
,,We moesten wat doen'', vond Robert Maruanaya. ,,Nadat we twee keer verloren hadden hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Deze speelwijze kwam van de trainer, maar ook van ons. En gelukkig pakte het goed uit.''
In de ruit op het middenveld speelde Maruanaya als meest verdedigende middenvelder en groeide daar ook uit als Man of the Match. Zuidam speelde rechts en Türk links op het middenveld. Vlug speelde op de nummer 10 positie. Naar aanleiding van het vertoonde spel lijkt dit systeem een succes en zal dit waarschijnlijk vaker gespeeld worden waarin ook Kieftenbeld en Ahahaoui ingepast kunnen worden.
Andries Ulderink "We hadden nog iets meer de inschuivende Maruanaya kunnen vrijspelen op het middenveld. In de rust hebben we wat andere accenten gelegd en kwam Broers voor de geblesseerde Bakkati. Met Broers hadden we wel iets vaker de crosspass op Knijnenburg die na rust meer in het spel betrokken werd."
Als het aan Robert Maruanaya ligt is de zege op RBC het begin van een goede serie. ,,Vorig jaar rond deze tijd begon het ook te lopen. Dit moeten we doorzetten.'' Die serie resulteerde uiteindelijk in een periodetitel. Dus wie weet.
De toejuigingen waren overigens ook voor een RBC'er Sjoerd Ars is, die in Deventer nog altijd immens populair is.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter