Opnieuw een eclatante overwinning

Na de 7-2 tegen FC Oss won Go Ahead Eagles vrijdagavond met ruime cijfers van Veendam: 0-4. Een uitwedstrijd nog wel.  Alleen in Den Bosch won de ploeg tot nu toe een uitwedstrijd. Gisteravond waren de cijfers nog overtuigender. Marnix Kolder, Jarchinio Antonia, Xander Houtkoop en invaller Joep van den Ouweland tekenden voor de doelpunten.
De wedstrijd begon goed voor de bezoekers, want Marnix Kolder wist al na tien minuten te scoren tegen zijn oude ploeg. Tot de rust gebeurde er verder weinig. Na de pauze zette Veendam veel druk op het doel van de ploeg uit Deventer, maar de gelijkmaker viel niet. Aan de andere kant scoorde Antonia na een messcherpe counter de 0-2. Houtkoop zorgde met een mooi schot voor de 0-3. Van den Ouweland maakte het feestje voor de ploeg van trainer Joop Gall compleet door voor de 0-4 aan te tekenen. Anders dan de uitslag doet vermoeden was het niet zo simpel Veendam van zich af te schudden. "We scoorden precies op het juiste moment'', zei spits Marnix Kolder. "Net toen zij sterker waren. Vooral na de 2-0 gingen de kopjes hangen."
Trainer Joop Gall kondigde al eerder dit seizoen een serie goede resultaten aan. Ditmaal lijkt de wisselvallige ploeg dan echt bezig aan een reeks. "Als we tegen FC Eindhoven maandag ook nog een goed resultaat boeken staan we er weer aardig bij'', concludeerde Gall.
Go Ahead Eagles klimt naar de tiende plaats. Met slechts vier punten achterstand op nummer vijf.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .