Nederlaag door pech en blunderende keeper

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond met 1-3 verloren van Willem II in de eigen Adelaarshorst.
 Met wat meer geluk en een betere keeper had de uitslag er heel anders uit kunnen zien. Voor rust ging het duel gelijk op, in een relatief hoog tempo met iets meer kansen en met name meer corners voor Go Ahead Eagles maar na ruim een kwartier toch de openingstreffer voor de bezoekers via Guijt. Voor rust maakte Go Ahead Eagles uit een penalty benut door Suk gelijk, maar op slag van rust mocht ook Willem II aanleggen vanaf 11 meter waardoor de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen via Haemhouts: 1-2.
Na rust was er een geheel ander duel met een teruggetrokken Willem II dat wachtte op een counter en een Go Ahead Eagles dat nauwelijks bij machte was daar zelf kansen tegenover te creeren. Zo werd het een kansen-arme tweede helft, waarin Go Ahead Eagles wel streed en de hernieuwd geelijkmaker bij enkele momenten ook had kunnen maken, maar was het kort voor tijd Willem II dat met een snelle uitbraak via Misidjan het duel defiitief in Tilburgs voordeel besliste: 1-3. Go Ahead speelde een redelijke eerste helft, maar kwam er na rust nauwelijks meer doorheen bij de Tilburgers.
Door het verlies in de cruciale wedstrijd tegen directe concurrent Willem II zijn de kansen op het halen van de play-offs geslonken. In de vierde periode verliest Go Ahead Eagles terrein en is afhankelijk van de concurrentie. Met nog zeven duels te gaan staat de ploeg van Joop Gall nu elfde op de ranglijst. Ook nog een flink aantal plaatsen verwijderd van de play-off-plaatsen.