Leo Beenhakker al eerder akkoord maar fysiek niet in orde

Calderwood was de derde kandidaat interim-trainer waar de Deventer club mee sprak. Go Ahead Eagles was eerder in de week in gesprek met oud-trainer Jan van Staa, scout van FC Twente. De Enschedese club gaf ondanks het papieren samenwerkingsverband geen toestemming om Van Staa een aantal weken uit te lenen.
Daarop verlengde Go Ahead Eagles de aandacht naar Leo Beenhakker, die nog contacten onderhoudt met bestuurslid technische zaken Marc Overmars. De bijna 70-jarige Rotterdammer had wel zin om de club waar hij zijn trainerscarriere in het profvoetbal begin uit de brand te helpen. De clubleiding had woensdag al overeenstemming bereikt met Beenhakker, maar kwam er op het laatste moment achter dat de ervaren trainer met wat fysieke ongemakken kampte, waardoor hij zelf amper op het veld zou kunnen staan.
De ervaren coach Calderwoord was voor het laatst actief al trainer van de Schotse tweededivisionist Ross County. Hij is in Deventer alleen trainer tot het eind van dit seizoen. "Voorlopig is het voor vijf weken, maar elke kans om de play-offs nog te halen met Go Ahead zal ik aangrijpen. En dan blijf ik hier hopelijk acht weken.''
De 57-jarige Schot had vrijdag een gesprek met de leiding van Go Ahead Eagles, beide partijen zijn inmiddels tot een akkoord gekomen. "Hartstikke mooi, dat ik het trainingspak weer aan mag", zegt Calderwood, "en dan ook nog bij zo'n mooie volksclub als Go Ahead Eagles. Ik ken de club nog als speler. Een fantastisch publiek, altijd veel sfeer. Ik heb begrepen dat dat nog steeds zo is."
Calderwood is vanavond al aanwezig bij het duel tegen FC Den Bosch, maar zit nog niet op de bank.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter