Joop Gall stapt op na debacel in Helmond

Joop Gall is per direct opgestapt als trainer van Go Ahead Eagles. De Groninger zag het na de wanprestatie in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport (5-1) niet meer zitten.
Bij terugkomst in Deventer kondigde hij tegenover een groep supporters aan op te stappen en zijn nog tot medio 2013 durende contract niet uit te dienen. Daarna vroeg hij in de nachtelijke uren een gesprek met de clubleiding om het een en ander toe te lichten. "We zijn na goed overleg uit elkaar gegaan", verwoordde voorzitter Edwin Mulder de uitkomst na het het onderhoud van een uur. "De komende dagen wikkelen we dit verder af."
Gall bleek in Helmond geen enkele grip meer op de spelersgroep te hebben. Eerder in de week werd zijn positie ernstig verzwakt na het opstappen van Paul Bosvelt en de kritiek van de gewezen assistent-trainer.
Gall pareerde de kritiek niet. Hij gaf aan met frisse moed verder te gaan. Ook na de wedstrijd in Helmond maakte hij een montere indruk. Dat bleek dus een aardige acteerprestatie. Hij ontkende dat een aantal spelers er in de wedstrijd bewust met de pet naar gooide om zijn vertrek te bespoedigen. Die indruk werd in het ontluisterend duel tenminste gewekt.
Gall werd per 1 juli in Deventer aangesteld als trainer, als opvolger van Andries Ulderink. Na relatief succesvolle jaren bij Veendam werd hij met zijn spirit en gevoel voor teamgeest geacht bij Go Ahead Eagles de ploeg bij de top-5 mee te laten draaien. Onder zijn leiding maakte de ploeg alleen incidenteel indruk en waren de prestaties uiterst wisselvallig. Van teamgeest was het hele seizoen geen enkele sprake. In de loop van het seizoen bleken de verhoudingen in de technische staf behoorlijk verstoord. Zo danig dat Go Ahead Eagles besloot op maandag het aflopende contract met Bosvelt op te zeggen.
Michel Boerebach is na het vertrek van Bosvelt en Gall de enig overgebleven trainer bij Go Ahead Eagles. De club zal snel een ervaren trainer naast Boerebach aanstellen om de resterende zes competitiewedstrijden af te werken.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter