Een goed begin eindigt in enorm gepruts tegen Eindhoven

Go Ahead Eagles ging maandag in eigen huis onderuit tegen FC Eindhoven: 1-3. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft konden de Deventernaren geen vuist maken tegen de bezoekers uit Eindhoven. De gasten gingen volkomen terecht met de drie punten naar huis.
Een paar snelle uitvallen bleken voldoende om Go Ahead Eagles aan het wankelen te brengen. Voor rust speelde de thuisploeg lange tijd de bal rond op de helft van de tegenstander, kreeg ook een paar aardige kansen. Het eerste doelpunt viel echter aan de andere kant. Een uitval werd door Rinke Pennings afgerond, de aanvallende middenvelder ontdeed zich overigens simpel van 'bewaker' Sjoerd Overgoor. Binnen de minuut trok Joey Suk de stand weer recht. Keeper Ruud Swinkels kreeg een inzet niet onder controle, waarop Suk toesloeg.
In de tweede helft moest Go Ahead Eagles machteloos toezien hoe Eindhoven heel simpel de winst naar zich toe trok. Mokhtar en Vanbelle namen de treffer voor hun rekening. Keeper Van der Vlag blijkt ook gewoon het niveau niet aan te kunnen. Zijn manier van handelen maak de hele defensie onzeker en hij is gewoon van niet goed genoeg voor de Jupiler League. Gall zal echter zijn vriend uit Veendam niet snel laten vallen. Het team kreeg de handen van de 4750 liefhebbers dan ook niet meer op elkaar. Het thuispubliek is moe van de zoveelste deceptie dit seizoen en floot de ploeg uit.