Halverwege en nog steeds bovenaan

De koploper van de Jupiler League won maandagavond, in de negentiende en laatste ronde van de eerste seizoenshelft, met de nodige moeite van Helmond. Charles Kazlauskas zette Helmond tien minuten na rust nog wel op voorsprong. Vervolgens liep Go Ahead Eagles echter snel uit naar 3-1 via Reza Ghoochannejhad, Joey Suk en Jules Reimerink. In blessuretijd werd het via Jeroen Veldmate nog 3-2.
Voor rust was het fris spelende Helmond Sport de bovenliggende partij met beter positiespel en ook enkele beter kansen. 
Go Ahead Eagles kwam na rust veel beter voor de dag, zeker toen trainer Andries Ulderink enkele wisselspelers inbracht. Timon van Leeuwen en Jules Reimerink zorgden voor creativiteit. Vooral de uitblinkende Reimerink was in de tweede helft niet te stoppen. Hij stelde Reza Ghoochannejhad en Joey Suk - die verrassend een basisplaats kreeg van Ulderink - in staat te scoren en nam zelf de derde Deventer treffer voor zijn rekening.
Ulderink: "Ik ben vooral blij hoe deze ploeg met alle tegenslagen is omgesprongen en moet een compliment maken aan de invallers. Met hen kwam er meer overtuiging in ons spel en liepen we uit naar 3-1." 
De net zeventienjarige Renze Fij maakte zijn debuut na een blessure van Pasveer. Fij speelt momenteel in de A1 van FC Twente/Heracles, maar mag vanwege het samenwerkings- verband spelen voor Go Ahead Eagles.
Ulderink had ook genoten van zijn jongste pupil. "Renze heeft het prima gedaan, al kreeg hij het ook niet erg moeilijk. Ik ben sowieso enorm trots op deze ploeg, zoveel jonge spelers die het uitstekend oppakken." Hij noemde speciaal Diego Michiels nog eens, die het ook in zijn derde wedstrijd in de basis uitstekend deed.
Go Ahead Eagles kwam niet ongeschonden uit de strijd. Remko Pasveer kwam in botsing met een tegenstander en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Pasveer mist sowieso een tand maar is na verwachting  vrijdag hersteld voor de topper tegen Cambuur. 
Patrick Gerritsen viel in de eerste helft al geblesseerd uit met een knieblessure. De rechtsbuiten heeft waarschijnlijk zijn kniebanden opgerekt. Ook Kari Arkivuo moest voortijdig naar de kant.
"We moeten de balans ten aanzien van de geblesseerden nog opmaken," aldus Ulderink. "Alles bij elkaar een enorm knappe prestatie van de ploeg"

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter