Kwartfinale na fantastische overwinning op Heracles

Go Ahead Eagles behaalde maandagavond uit bij Heracles in Almelo onder het toeziend oog van 500 meegereisde Go Ahead Eagles-fans verrassend de laatste acht van het vaderlands bekertoernooi. De revelatie van de eerste seizoenshelft in de Jupiler League was met 0-2 te sterk voor de revelatie van de eerste seizoenshelft in de eredivisie.
Voor rust scoorde Colak van afstand uit een vrije trap binnen een kwartier spelen de 0-1. De zwabberballen van Halil Çolak zijn in de eredivisie nog niet zo bekend. In ieder geval niet bij Martin Pieckenhagen. In de twaalfde minuut schoot hij van een metertje of twintig op de goal, onhoudbaar voor Pieckenhagen. Daarna liep Heracles achter Go Ahead Eagles aan. Op een kwartiertje va banque spelen kort voor rust kwam de thuisploeg er eigenlijk niet aan te pas. "We hadden het na die 1-0 goed voor elkaar", vond trainer Andries Ulderink. Hij was trots op de manier waarop zijn ploeg de verrassing van de eredivisie in bedwang hield. "De ploeg heeft vooral in het begin goed gedaan. Ze speelden steeds Wout Droste goed vrij waardoor we goed konden opbouwen."
Twee spelers haalden de rust op de spiegelgladde bevroren plastic sprieten niet. Een smerige overtreding van Birger Maertens op Reza Ghoochannejhad bestrafte arbiter Wiedemeijer met rood. Ghoochannejhad haalde verhaal bij de Heracles-verdediger, greep hem bij het gezicht en werd op aanwijzing van de grensrechter ook met rood bestraft. "Ik geloof niet dat we veel nadeel hadden van die rode kaart", zei Ulderink. "In de tweede helft heeft Heracles eigenlijk geen grote kansen meer gehad."
Na rust zette Heracles aan maar vocht Go Ahead Eagles zich prima in de wedstrijd. Een kwartier voor tijd deelde invaller Suk uit een counter en breedtepass van Colak de beslissende tik uit: 0-2. Go Ahead Eagles is hiermee een van de acht overgebleven ploegen die strijden om de KNVB beker.