Morele winnaar ondanks doelpuntloos gelijkspel

De topper tussen Go Ahead Eagles en Cambuur Leeuwarden eindigde vrijdagavond in een goed gevuld stadion in de Friese hoofdstad (9.300 toeschouwers) zonder plaats voor Go Ahead Eagles fans zoals deze begon: 0-0.
Cambuur speelde voor rust agressief en creëerde een licht overwicht. De ploeg van Stanley Menzo werd echter alleen gevaarlijk via Mark de Vries, die met een aantal kopballen tevergeefs Pasveer probeerde te verschalken. In de qua spelpeil teleurstellende tweede helft hielden de partijen elkaar goed in evenwicht. 
Reza Ghoochannejad was met een schuiver (rakelings naast) het dichtst bij een treffer. Ook toen Go Ahead Eagles in de slotfase met tien man verder moest (Maikel Kieftenbeld kreeg na 82 minuten zijn tweede gele kaart) bleef Go Ahead Eagles vrij eenvoudig overeind.
Doelman Pasveer hield met een hersteld gebit toch weer de nul samen met een solide defensie waarin Diego Michiels weer een pak ervaring op zak zal hebben gestoken. Jordy Zuidam maakte zijn rentree na lang blessureleed.
Andries Ulderink sprak zijn teleurstelling uit over het ontbreken van Go Ahead Eagles supporters bij deze topper maar was tevreden over het resultaat. "In de eerste helft ging het naar mijn mening gelijk op en waren er een paar kansen over en weer. Wij hadden best wat te stellen met de Vries, die moeilijk bespeelbaar blijft. Toch hadden we het defensief eigenlijk goed op orde. Na rust hebben we van onze kant voetballend te weinig gebracht. Ook ging het tempo er teveel uit. Na de rode kaart voor Kieftenbeld was een gelijkspel het maximaal haalbare. Al met al hebben we ons met een best jonge ploeg in een dergelijke ambiance voor ruim 9.000 supporters die tegen je zijn best goed staande gehouden. Ik kan tevreden zijn met een punt hier"
Door het puntenverlies neemt De Graafschap de leiding over in de Jupiler League. Go Ahead Eagles staat nu tweede.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter