Mogelijk een beloftenteam met reserves Jong FC Twente

Het opheffen van het beloftenteam van Go Ahead Eagles, afgelopen zomer, heeft toch meer nadelige gevolgen dan voorzien. Teveel spelers komen te weinig aan spelen toe, waardoor het ze aan spelritme ontbreekt als ze in de hoofdmacht een kans krijgen.
"Nee, we hebben dat niet onderschat", zegt trainer Andries Ulderink. "We wilden meer oefenwedstrijden spelen, maar door blessures en afgelastingen is het daar niet van gekomen." Spelers als Glenn Kobussen, Sonny Bosz en Jasper Heusinkveld hebben hierdoor in de afgelopen maanden nauwelijks speelminuten gemaakt. Ook spelers die terugkomen van langdurige blessures, zoals Ceriel Oosthout, wachten op speelminuten. Eerder gaf Jules Reimerink al aan dat hij spelritme miste, toen hij zijn opwachting in het team kon maken.
Ulderink: "Voor volgend jaar willen we dat anders invullen. We hebben drie opties. Ten eerste de selectie volgend seizoen uit te breiden met enkele spelers, of we halen het beloftenteam terug en als laatste kunnen we ook hierin samenwerken met FC Twente."
De kans dat het beloftenteam terugkomt is nihil, nu daar tussen 100.000 en 150.000 euro mee gemoeid is. Samenwerking met Twente is wel mogelijk.
"Zij hebben spelers die bij de beloften niet aan bod komen, samen kunnen we een team formeren." Voor volgende week maandag is wel een oefenduel gepland, opnieuw is DVS'33 (19.30 in de Adelaarshorst) de tegenstander.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter