Onderschatting een feit en een collectief falen

Go Ahead Eagles lijkt toe aan de winterstop. Na het lang vol te hebben gehouden aan de kop van de Jupiler League moest vrijdagavond in eigen huis tegen degradatie-kandidaat FC Eindhoven een kansloze nederlaag geincasseerd worden.
FC Eindhoven kwam al na elf minuten op een 1-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was oud-speler van Go Ahead Jeffrey Vlug. Go Ahead Eagles, dat een gelaten indruk maakte, had in de eerste helft dan ook niet veel in te brengen. Het gemis van Kieftenbeld was duidelijk zichtbaar op het middenveld. Vlak voor rust besloot trainer Andries Ulderink in te grijpen door een dubbele wissel toe te passen. Timon van Leeuwen en Diego Michiels moesten het veld ruimen voor Jordy Zuidam en Sander Post. Even leek dat effect te hebben, want in de extra tijd van de eerste helft leek Colak de gelijkmaker binnen te tikken, maar dat doelpunt werd afgekeurd.
Veel hoop kon Go Ahead Eagles daar niet uit putten, want de tweede helft was nog niet begonnen of de 0-2 lag er al in, dit keer door Tim Nelemans. En werd nog erger, twintig minuten voor tijd maakte Jeffrey Vlug zijn tweede van de avond; 0-3.
Maar de Deventernaren kwamen nog wel tot een slotoffensief. Ghoochannejhad tekende voor de 1-3. En zes minuten voor tijd kopte aanvoerder Marco Parnela de 2-3 binnen. Daardoor werd het nog even spannend, maar de drie punten gingen toch naar de Eindhovenaren, die daarmee de eerste uit-overwinning van het seizoen boekten.Go Ahead Eagles liet het lelijk afweten tegen FC Eindhoven: 2-3. De voormalige koploper begon ontstellend slap. In de slotfase kwam de thuisploeg via goals van Ghoochannejhad en Parnela nog terug tot in de wedstrijd, maar kon het verlies niet afwenden
"Een off-day en collectief falen, dat zijn de termen die het eerste in mij opkomen", zei Ulderink na afloop. "We hebben eigenlijk nergens recht op gehad, Eindhoven heeft dan ook verdiend gewonnen."
Volgens de oefenmeester was er sprake van onderschatting. "Je bent daar als trainer altijd een beetje bang voor. We hebben vier zware tegenstanders gehad, daar zijn we redelijk goed doorheen gekomen. En dan komt Eindhoven. Als je naar de ranglijst kijkt, ben je dan bang voor onderschatting.We zagen de oplossing aan de bal niet en Eindhoven wist goed druk te zetten. Daardoor konden we de vrije middenvelder niet vinden", aldus Ulderink.