Sneeuwruimers gezocht om veld goedgekeurd te krijgen

Door de plotselinge inval van de winter is het veld van de Adelaarshorst inmiddels bedekt met een flinke laag sneeuw. Het doorgaan van de voor vrijdagavond geplande wedstrijd Go Ahead Eagles - Excelsior zal zoals het er nu uit ziet geen gevaar lopen.
Go Ahead Eagles dient dan wel te zorgen voor een sneeuwvrij veld. Om dit voor elkaar te krijgen zijn vele handen nodig. Go Ahead Eagles roept dan ook iedereen die ons hierbij wil helpen op om zich vrijdagochtend om 9 uur te melden in de Adelaarshorst om met zijn allen het veld speelklaar te maken voor de topper tegen Excelsior.
Vrijdagmiddag wordt pas beslist of de wedstrijd gespeeld kan worden. Rond 10.00 uur dient Go Ahead Eagles contact op te nemen met de KNVB over de gesteldheid van de grasmat. Arbiter Richard Liesveld (of een vervangende scheidsrechter uit de regio) keurt dan rond het middaguur voor het eerst het veld. Eventueel wordt die keuring later in de middag herhaald. Criterium of het veld bespeelbaar is de afweging of het gevaar voor de spelers kan opleveren.
Trainer Andries Ulderink sprak zijn twijfels uit over het doorgaan van de topper. "Als voetballiefhebber vraag ik me ook af of je er iemand een plezier meedoet om de wedstrijd nu te spelen; op zo'n veld en bij min zes graden. Bovendien is de speelkalender van de eerste divisie niet overvol, zodat makkelijk een datum gevonden kan worden om de wedstrijd bij goede omstandigheden over te spelen. Maar ik weet ook van de regels van de KNVB. Daarnaast wordt de wedstrijd live uitgezonden, dus er zijn meer belangen."

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter