Bekerduel tegen Heracles lijkt door te gaan

Als de KNVB geen streep door de wedstrijd haalt, gaat het bekerduel tussen Heracles en Go Ahead Eagles vanavond gewoon door. "Wij zullen een bespeelbaar en sneeuwvrij veld opleveren", zegt trainer Gertjan Verbeek. De selectie van Heracles trainde zondagmorgen nog op het kunstgrasveld. "En toen was het uitstekend bespeelbaar. Na de training is het veld afgedekt met plastic."
De bekerwedstrijd is door de burgemeester van Almelo aangemerkt als een 'zware risicowedstrijd'. Delen van de stad zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied , de horeca schenkt louter in plastic bekers en er is veel politie en ME op de been.
Op Patrick Gerritsen (knie) en de langdurig geblesseerde Koen van der Biezen (knie) na, beschikt Ulderink over een fitte selectie. Wout Droste keert terug in de basis, zoals dat ook vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Excelsior de bedoeling al was. Droste is hersteld van een bovenbeenblessure en is na een halve wedstrijd tegen de amateurs van DVS fit genoeg om in de basis te beginnen. Maikel Kieftenbeld maakt op het middenveld zijn rentree na een duel schorsing. Diego Michiels en Timon van Leeuwen beginnen op de bank.
Heracles kent voor Ulderink weinig geheimen. "Ik heb ze een keer of vijf zien spelen. Een erg lastig te bestrijden elftal. Heracles is niet voor niks de verrassing in de eredivisie. Zij hebben gewoon een goede ploeg. We vertrouwen op onze kwaliteiten. Heracles heeft misschien achterin niet de snelste jongens. Met onze lopende mensen vanaf het middenveld proberen we Heracles pijn te doen."
De vermoedelijke opstelling:

In tien bussen reizen zo'n 500 supporters de Deventer ploeg achterna. De laatste twee wedstrijden in Almelo werden door Go Ahead Eagles gewonnen. Op 12 december 2003 werd het 0-2 door de doelpunten van Wouter van den Herik en Koen Brack. Op 11 maart 2005 drukte Bram Marbus een belangrijke stempel op de wedstrijd. Hij opende na 38 minuten de score met een kopbal en tekende in de 68e minuut met een schot voor de 0-2. Peter Reekers bracht de spanning nog even terug met een rake kopbal in de 71e minuut maar een minuut later besliste Demy de Zeeuw het duel.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter