Ulderink bepaalt nu ook selectie volgend seizoen

Na het vetrek van Gerard Somer is er geen geld voor een nieuwe technisch manager. Hans De Vroome heeft trainer Ulderink gevraagd de niet onbelangrijke taak op zich te nemen. Ulderink is nu dus verantwoordelijk voor samenstelling van de selectie voor volgend seizoen. Een groot karwei omdat maar drie spelers een doorlopende verbintenis hebben.
Bestuurslid/speler Marc Overmars en De Vroome dienen zich nog wel uit te spreken of de optie in het contract van Ulderink gelicht wordt en hij zodoende volgend seizoen nog trainer is. Een lastig puzzeltje, waarmee in ieder geval de vertrekkende De Vroome ook nog eens over zijn graf heen regeert.
De resultaten en het vertoonde spel onder Ulderink halen het niet bij zijn voorganger Mike Snoei, die door dezelfde bestuurders voortijdig aan de kant werd gezet wegens 'tegenvallende resultaten'.
Ulderink wordt geroemd om zijn communicatieve vaardigheden, trainingsmethoden en werklust. Bovendien hielp hij de club vorig seizoen uit de brand toen hij de ontslagen Snoei verving. Daardoor was Ulderink ook deels verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie van dit seizoen. En daar ging nogal wat mis. De scouting bleek niet alleen bij de jeugd een zooitje. Spelers als Broers en Vlug werden, voordat ze werden gecontracteerd, niet eenmaal bekeken. Ulderink rent zich daardoor nu al weken de benen uit het lijf om spelers voor volgend seizoen te bekijken.
Misschien wel vergeefse moeite, maar als de beleidsbepalers overtuigd zijn van de kwaliteiten van Ulderink zouden ze lef en visie tonen om tegen de opinie in diens contract vroegtijdig te verlengen.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter