Gemeentelijke steun bestaat uit een veiligheidsman

Go Ahead Eagles had geen geld voor een professionele full-time veiligheidsman maar via gemeentelijke hulp is deze toch aangesteld. Opvallend is dat het gemeentebestuur blijkbaar alleen maar bezig is met mogelijke relletjes rond het voetbal in plaats van de club te steunen in voetbalzaken en de betrokkenheid van de supporters.
"De club had te weinig handjes om de problemen aan te kunnen" was de nogal laagdunkende reactie van Burgemeester Heidema.
Peter Brandwacht(foto), de nieuwe veiligheidsman, moet de voetbaloverlast rond duels van Go Ahead Eagles aanpakken, in hoeverre die aanwezig zijn. ,,In het land merk ik dat de aanhang van Go Ahead Eagles geen goede naam heeft. Dat is slecht voor de club en alles eromheen. Daar móeten en kúnnen we wat aan doen. Maar we moeten niet vergeten dat het een kleine groep is die het verpest. Het overgrote deel van de vier tot vijfduizend supporters gedraagt zich altijd goed'' aldus Brandwacht.
Via de politie en eigen waarnemingen vanaf zijn plek in de politie-commandopost in het stadion (waar de camerabeelden worden bekeken) wil hij overlastgevers in het vizier krijgen. Om overlastgevers beter in beeld te krijgen is het cameratoezicht opgevoerd. ,,We kunnen nu álles achter de goal zien. We hebben betere beelden, waar je méér mee kunt.''

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter