Gerard Somer 65 jaar en met pensioen

De teller staat bij Gerard Somer, scheidend technsich manager van Go Ahead Eagles op 65 lentes. Gerard is bij uitstek een clubman die kan zeggen dat ie alles meegemaakt heeft: als speler de gloriejaren van Go Ahead in het betaald voetbal, inclusief actieve deelname aan de beide en enige Europa Cup duels die onze club tot nu toe speelde.
Als technsiche man o.a. het sportieve geploeter waar we ons momenteel in lijken te bevinden. Alle ups en downs heeft ie wel meegekregen en dat maakt hem een "compleet" clubman. Ma het vertrek van Gerard Marsman naar de CBV in mei 2007 heeft Gerard Somer anderhalf jaar de functie van technisch manager en hoofd opleidingen bekleed.
Bij Go Ahead Eagles was hij recent nog korte tijd interim-coach na het vertrek van Snoei en voor het aantreden van Ulderink. Als coach werd hij in 1985 kampioen met Heracles in de eerste divisie met o.a. toen Hendrie Kruzen in de gelederen. Ook bivakkeerde hij enige tijd als technisch manager bij FC Emmen.
Als voetballer speelde hij jaren eerder behalve voor Go Ahead later ook nog voor Vitesse. Met name in het Oosten kent hij dus de nodige mensen uit voetballand. Met 21 eredivisie goals staat Somer nog in de top-40 van de alltime topscorerslijst van Go Ahead (Eagles).

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter