Van der Biezen en Arkivuo waarschijnlijk vanaf de bank

Go Ahead Eagles verdedigt zondag in Tilburg een 1-0 voorsprong. De late goal van Koen van der Biezen is misschien wel goud waard, maar trainer Andries Ulderink rekent zich nog niet rijk.
In Deventer verscheen Willem II exact éénmaal met aanvallende intenties in het vijandelijke strafschopgebied. "Maar ze moeten morgen wel wat forceren", zegt Ulderink. "Ik verwacht een heel andere wedstrijd. Die ploeg geeft zich echt niet meteen gewonnen voor eigen publiek. We onderschatten ze zeker niet."
Ulderink daarentegen stuurt zijn ploeg altijd relatief aanvallend het veld in. Dat zal zondag niet anders zijn. "Natuurlijk gaan we ervoor om een goal te scoren. Eén doelpunt en dan moeten zij er drie maken."
De oefenmeester kan mogelijk niet beschikken over Kari Arkivuo. De Fin ondervindt nog altijd hinder van zijn hamstrings. "Het voelt wel beter aan dan donderdag. Ik ga er van uit dat het lukt", zegt Arkivuo zelf.
Koen van der Biezen kan nog geen hele wedstrijd spelen en zal wederom vanaf de bank beginnen.
Ulderink: "Koen kon nu maximaal vijftien minuten spelen. Zondag maximaal twintig. Hij is fit, maar zodra hij vermoeid wordt kan het gevaarlijk worden. Hij moet controle houden over de knie om een nieuwe blessure te voorkomen."
Van der Biezen zelf kent geen angst. "Ik moet het rustig opbouwen, maar in de minuten dat ik speel kan ik alles doen. Ook slidings maken bijvoorbeeld. Ik heb absoluut geen last van de knie." De vermoedelijke opstelling:
Willem II was donderdag nauwelijks vooruit te branden en verschenen precies eenmaal met aanvallende bedoelingen in het vijandelijke strafschopgebied. Alle hoop is bij Willem II nu gericht op de mogelijk  terugkerende Frank Demouge die misschien weer wat minuten kan maken. "Bijna iedereen is beschikbaar", vertelt trainer De Jong. "Misschien dat Demouge kan meedoen. Een beetje fysiek geweld in het zestienmetergebied kunnen we wel gebruiken." Aanvoerder Arjan Swinkels keert bij de Tilburgers terug van een schorsing. 

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter