Promotie net niet gelukt

Go Ahead Eagles heeft zondag geen promotie naar de eredivisie weten af te dwingen. De eerste divisie ploeg Excelsior is daar in de laatste minuut tegen Sparta op wonderbaarlijke wijze wel in geslaagd.  Willem II was in Tilburg na verlenging uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de ploeg van trainer Andries Ulderink.
Het duel was vanaf de eerste minuut onstuimig. In de eerste helft waren er aan beide kanten enkele kansen te noteren, maar Willem II was de gevaarlijkste ploeg. Pasveer stond echter zijn mannetje en redde een paar keer knap. Na 27 minuten werd de doelman toch gepasseerd. Frank Demouge schoot de bal van net buiten de zestien in de kruising en zette de Tilburgse ploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Reimerink was in de tweede helft erg nog dicht bij een doelpunt, maar hij schoot van dichtbij over. In de verlenging was invaller Van der Biezen dicht bij een kans, maar hij miste net een vrije trap van Arkivuo. Even later werd het 2-0 voor Willem II. Vijf minuten voor het eind was het duel definitief beslist. Mehmet Akgun maakte zijn tweede doelpunt en hield Willem II daarmee in de eredivisie.
"Uiteindelijk hebben we het thuis te veel laten liggen”, zei trainer Andries Ulderink. "Hier in Tilburg zijn we niet goed omgesprongen met het gevaar Demouge. Dat heeft ons uiteindelijk opgebroken. Evengoed ben ik een trotse trainer na een mooi seizoen.”
"Dit is heel hard", aldus Jules Reimerink. "We hadden verwacht dat we het zouden halen. Er is niets aan te doen. We hadden onze kansen moeten benutten. Dat hebben we niet gedaan. We kwamen wel in ons eigen spel en kregen kansen, maar ze gaan er niet in. Dan krijg je dit. Ik heb mijn best gedaan, maar het lukte vandaag niet."