Promotie dichtbij na goal Koentje van der Biezen

Deventer ploeg met één been in de eredivisie na late treffer van Van der Biezen. Eredivisionist Willem II maakt geen enkele indruk in meer spannende dan sprankelende wedstrijd. Koen van der Biezen weet alles van een goede timing. Precies op tijd voor de play-offs trainde hij zich na zes maanden revalidatie fit. Exact vijftien minuten waren genoeg om in de laatste seconden van de wedstrijd op de goede plaats te staan en zijn ploeg langs Willem II te tikken: 1-0.
Dat was nog eens een comeback. Eén uit een jongensboek nog wel. Op 5 november kreeg hij een nieuwe kruisband in de linkerknie. Na maanden hard trainen om het gewricht weer sterk te krijgen, sloot hij vorige week aan bij de Deventer selectie. En amper anderhalve week later schoot hij Go Ahead Eagles met één been in de eredivisie. In een fase van het meer spannende dan sprankelende duel, waarbij een ieder zich al met 0-0 verzoende. "Mooi dat het ook nog een belangrijke goal was", glunderde de doelpuntenmaker.
Trainer Andries Ulderink was opgetogen toen hij eergisteren groen licht kreeg van de medische staf om Van der Biezen in te zetten. De Brabander heeft net iets meer vernuft voor de goal dan de andere spitsen, de statische Donny de Groot of de onberekenbare Sander Post. Linksback Jonathan Vosselman ging in de eerste minuut van de extra tijd twee Tilburgers voorbij en vond Van der Biezen. Het doelpunt was dan ook voor driekwart zijn inbreng. Vosselman: "Eerst wilde ik terugleggen, maar ik wist dat Koen altijd bij de tweede paal opduikt, dus gaf ik de bal hard voor. Prachtig dat hij hem er dan ook lekker intikt, na zo'n lange blessure.''
Andries Ulderink:. "We hebben de hele wedstrijd georganiseerd en geconcentreerd gespeeld, we hadden wel moeite met het compacte spel van Willem II. Na rust kregen we aantal aardige kansen. Dat de treffer uiteindelijk valt en dan via Koen van der Biezen is een mooie beloning, zondag zal het een ander soort wedstrijd worden. Zaak om ons daarop te focussen en niet te lang stil te staan bij deze overwinning"