De eerste slag tegen Cambuur is binnen

Go Ahead Eagles heeft een prima uitgangspositie om de finale van de play-offs te bereiken. In de Adelaarshorst werd Cambuur in een boeiende wedstrijd met 2-0 verslagen.
Een eigen doelpunt van Cambuur-verdediger Van Boxel en een treffer van Halil Çolak waren genoeg voor de zege. Trainer Andries Ulderink was er nog niet helemaal gerust op. "Het is nog maar 2-0 bij rust."
De rode kaart van Cambuur-aanvaller Jeffrey de Visscher vormde het breekpunt in het duel. Na een onbesuisde charge op Jules Reimerink in de 41ste minuut werd hij met een rode kaart van het veld gestuurd. Volgens Cambuur-coach Stanley Menzo had de 'aanslag' op Reimerink ook met geel bestraft kunnen worden, omdat de Cambuur-aanvaller de intentie had de bal te spelen. "Dit doet nog wel flink zeer", aldus Reimerink, die met een schaafplek van knie tot enkel toonde. "Dat de scheidsrechter 'm eraf stuurde was niet meer dan terecht. Ik spring op, als ik mijn been had laten staan was-ie gebroken." Met elf tegen tien kreeg Go Ahead Eagles ruimte om de bal rond te spelen en het doel op te zoeken. "Dat voetbalde wel iets makkelijker", vond Reimerink, die met zijn acties aan de rechterkant wederom voor veel dreiging zorgde. "Misschien hadden we door moeten drukken, maar dit mogen we niet meer weggeven. Ja, die 2-0 moet ook genoeg zijn."
Go Ahead Eagles bleef daarna gecontroleerd de aanval zoeken en kreeg via Reimerink en Joey Suk (net over) nog enkele kansen op meer. Cambuur trachtte vooral een derde tegentreffer te voorkomen. Deze missie slaagde, maar een 2-0 achterstand is bij het geldende Europa Cup-systeem al lastig zat om goed te maken.
Andries Ulderink "We speelden aanvankelijk zonder idee en veel te afwachtend zo leek het. Daarna gingen we Reimerink meer in stelling brengen en kwamen we op 1-0 waardoor het duel kantelde. Dan zie je ineens het spel met flair en de druk naar voren, het spel zoals we dat graag willen zien. Na rust begonnen we dus stukken beter, maar de laatste 20 minuten hinkte de ploeg duidelijk op twee gedachten. We hadden meer kunnen en misschien moeten profiteren, maar dat zullen we zondag weten. In ieder geval was het tempo van onze kant te laag in het laatste deel. Op een derde treffer konden we dan ook geen aanspraak maken. Zondag zien we of het genoeg is".