Overmars ziet nog promotiekansen bij een failliet Willem II

Wanneer Willem II niet uit haar financiële problemen raakt en de stekker eruit gaat, zal er een club uit de Jupiler League promoveren. Nadat eerder deze maandag al bekend werd dat de Eredivisie uit achttien ploegen zou bestaan, laat woordvoerster Marloes van der Laan van de KNVB weten dat Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam of RKC Waalwijk waarschijnlijk zal doorschuiven. Marc Overmars vindt dat Go Ahead daar het meeste recht op heeft.
“Wij hebben tegen Willem II gespeeld, de eerste wedstrijden gewonnen en de tweede na verlenging verloren', zegt Overmars, momenteel lid van de Raad van Commissarissen van Go Ahead Eagles. “Wij hebben er toch niet voor niets voor gevoetbald. Bovendien zijn wij hartstikke gezond, het is toch van de zotte dat clubs die in de financiële problemen komen door wanbeleid daarvoor worden beloond.”
De KNVB heeft nog geen knoop doorgehakt. “Het meest waarschijnlijke is dat het gaat tussen Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam”, legt Van der Laan uit. “Het bestuur zal het besluit op een aantal gronden nemen. Eén en ander is ook afhankelijk van wanneer Willem II failliet mocht gaan. Als dit gebeurt vlak voor het begin van de competitie dan is het niet waarschijnlijk dat het hele competitieschema nog wordt omgegooid omdat de clubs en de speelsteden alle afspraken dan al hebben gemaakt.”

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter