Conditioneel sterker dan Cambuur

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag in een tjokvol stadion in Leeuwarden stand gehouden tegen Cambuur in de halve finale van de playoffs.  Al vroeg scoorden de Friezen via Mark de Vries 1-0 in de 11e minuut, maar deze stand werd tot over de vier minuten blessuretijd na de tweede helft getild. Door de 2-0 zege donderdag in Deventer in eigen huis plaatsten de Eagles zich voor een uitzinnig uitvak in Leeuwarden voor de allesbeslissende ronde om een plek in de eredivisie.
"Onder druk bleef de ploeg nu overeind," vond Ulderink. "Het bleef tot het eind spannend, maar ik vond dat we daar heel goed mee omgingen. We kwamen er voetballend goed uit, al kregen we voor rust geen echte kansen."  De krachten vloeiden in de tweede helft weg bij Cambuur. "Conditioneel waren we sterker'', zag Ulderink. "Dat heeft toch ook de doorslag gegeven."
Pasveer zag vanuit het strafschopgebied nog een reden waarom zijn ploeg na zestigste minuut niet meer in de problemen kwam. "Ik zag dat De Vries last kreeg van zijn hamstrings'', aldus Pasveer. "Hij liep niet meer zo hard. Van der Heide ook niet. Omdat daar alles via De Vries loopt wist ik dat het goed zat.'' Go Ahead Eagles had zelf nog wel de puf voor enkele rappe uitvallen. Zo schoot Halil Çolak over, mikte Kari Arkivuo de bal op de lat en zag Jules Reimerink dat zijn schot van dichtbij werd geblokt.
"We waren heel dicht bij de gelijkmaker", zag Ulderink. "We controleerden de wedstrijd toen." En in het veld voelde de ploeg volgens Dave Bus ook dat het nauwelijks mis kon gaan. "We hebben het er echt uitgesleept. Dat is een heerlijk gevoel." Nog geen champagne, geen bier, alleen felicitaties. Go Ahead Eagles wil nog even niks. Na de lastige horde Cambuur is winst op Willem II het echte doel.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .