Waardeloze pot maar toch bij de eerste vijf

Go Ahead Eagles verloor met 2-0 van Fortuna Sittard in een bijzonder slechte wedstrijd. Toch had de Deventer ploeg wat te vieren. Voor het eerste sinds de degradatie uit de eredivisie in 1996 is het team verzekerd van een plek bij de eerste vijf op de ranglijst door het verlies van AGOVV en FC Den Bosch. . Dat levert ook een ticket op voor de tweede ronde van de play-offs.
De ploeg van trainer Andries Ulderink, met de in de basis debuterende Jasper Heusinkveld onder de lat, kwam al binnen tien minuten op achterstand. Joey Suk kopte een vrije trap van Badre Kotbani achter zijn eigen doelman. De Deventer ploeg ging geduldig op zoek naar de gelijkmaker, maar kon de groen-gele muur moeilijk slechten. Go Ahead Eagles creëerde geen kansen en het was wachten op de 2-0. Harrie Gommans zorgde daarvoor. De ploeg is nu na weer een nederlaag een plek gezakt op de ranglijst en bezet de vierde plaats in de Jupiler League
Andries Ulderink had na afloop een tweeslachtig gevoel. "Het is moeilijk om na zo'n wedstrijd blij te zijn, maar we hebben wel een eindklassering in de top-5 nu definitief in handen en kunnen dus met de voorbereiding op de play-offs beginnen zonder druk in de laatste twee speelronden van de reguliere competitie. We begonnen vanavond redelijk, maar niet geconcentreerd genoeg. Zowel de vrije trap als het daaruit voortvloeiende eigen doelpunt waren daar het gevolg van. Daarna speelde iedereen uit positie en was het rommelig en zeer slordig. Ondanks pogingen in de rust de boel op de rails te zetten was het na de hervatting ook al weer snel onnauwkeurig allemaal. Met de 0-2 was het over en uit".
Zorgwekkend zijn wel de blessures van Vosselman en Droste die na de rust in de kleedkamers moesten achter blijven. De ernst van de blessures is nog niet bekend. Alle spelers krijgen in ieder geval een paar dagen vrij om zich weer op te laden.