Ook Kari Arkivuo sluit aan in de ziekenboeg

De Vijverberg is zo goed als uitverkocht voor het duel op paaszondag, aanvang 12.30 uur. De Graafschap kan kampioen worden. Omdat de concurrent Cambuur vrijdagavond verloor van MVV (2-1), is De Graafschap bij een zege zeker van de titel in de eerste divisie.
Bij Go Ahead Eagles is de ziekenboeg behoorlijk vol gelopen. Jordy Zuidam (lies), Michael Jansen (enkel), Donny de Groot (knie), Patrick Gerritsen (knie), Halil Çolak (kuit), Marco Parnela (enkel) en Koen van der Biezen (knie) zijn niet inzetbaar. Dennis Hollart zit een duel schorsing uit.
Alsof dit nog niet genoeg was is nu ook Kari Arkivuo de komende weken uitgeschakeld. De middenvelder was net hersteld van een spierblessure in het bovenbeen, toen hij op de training een hamstringsblessure opliep. Op een echoscopie bleek gisteren dat de hamstrings 2,5 centimeter is ingescheurd. Verwachte hersteltijd bedraagt vier tot zes weken.
Daarbij is ook Ceriel Oosthout (ontsteking in het oog) onzeker of bij de selectie zit. Zo niet blijven er op de bank nog drie spelers en een keeper over. Gelukkig is Glenn Kobussen is in vergelijking met het duel tegen FC Emmen terug bij de groep. Op een röntgenfoto bleek dat het middenhandsbeentje in Kobussens pols niet gebroken is, zoals eerst werd vermoed.
Trainer Andries Ulderink, die zondag voor het eerst als trainer terugkeert op de Vijverberg, herhaalt dat de beoogde vijfde plaats geen sine cure is met zoveel blessures. "Zoveel blessures zijn niet makkelijk op te vangen. We hebben al punten laten liggen, doordat we nu scorend vermogen missen." De overgebleven spelers zullen de klus moeten klaren. De mogelijke opstelling:
Bij de Graafschap zijn Peter Jungschläger en Cerezo Fung a Wing zijn de vervangers van respectievelijk Rogier Meijer en Purrel Fränkel. Middenvelder Meijer en linksback Fränkel zijn geschorst.

 
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response .
Site Meter